Dit is werk gemaakt in verschillende materialen en stijlen.

uit 2008 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

vlieger

2015

Dit is een vliegend mensfiguur, samengesteld uit verschillende materialen. Het is opgehangen aan stalen kabels.

verzamelingen/series

2015

Dit werk bestaat uit verschillende plateaus die een verzameling of serie tonen. Op gipsen tegeltjes wordt een serie of verzameling gemaakt. Ieder plateau heeft een eigen thema. Dit kan zijn: verzameling, sporen, servies, touw, korstmossen, en zo verder.
Dit werk groeit en gaat uit steeds meer plateaus bestaan.

zwevend brons

2015

Dit is een zwevend brons. Het bestaat uit diverse materialen, nl brons, hout, acrylic one en acrylverf. Het is opgehangen aan een nylon draad.

oerbeest

2014

Dit dier is gemaakt van drie materialen: het lijf is van brons, de kop en staart van hout en dat aan elkaar gemaakt met Acrylic One. Het hout is beschilderd met schellak en glimt in tegenstelling tot het brons.

de vluchtelingen

2013

N.a.v. een krantenfoto, het boek van Tommy Wieringa Dit zijn de namen en de vorige werken de Gestalten en de Vleerkast, ben ik begonnen met dit werk De Vluchtelingen. Naar model heb ik kleifiguren in een houding gemodelleerd. Deze kleifiguurtjes heb ik bedekt met verbandgaas gedrenkt in Acrylic One. Daarna heb ik ze "uitgehold, leeg gemaakt".  Ze staan in een "eindeloze" reeks van 40 figuren opgesteld.  Op het kunstcongres van het UWV 2013 (zie informatiepagina's) ben ik met dit werk als één van de drie winnaars uitgekozen.
Het oordeel van de jury: ‘Aafke Steenhuis weet met haar werk ‘Vluchtelingen’ een groot actueel thema heel verfijnd en kwetsbaar te verwoorden’. https://decorrespondent.nl/281/schipbreuk-voor-lampedusa/14290267926-64554307 In de Correspondent werd deze opname vertoond. Neem de moeite om te kijken. Zeer indrukwekend.

vleerkast

2013

De vleerkast is klaar. Ik zag een intrigerende foto in de krant van vleermuizenembryo's. Daarmee ben ik aan de slag gegaan. Nog bezig met de gestalten en het omhullen van de gestalten (zie blog) heb ik deze "vleermuizenembryo's" gemaakt. Later kreeg ik een foto van vleermuizen die bij elkaar op een plank lagen. Ook dat idee heb ik gebruikt, evenals de leegte en verlatenheid uit een reliëf van Vigeland. Voor het kader heb ik een aangepaste vleermuizenkast laten maken. Die heb ik met vegen verf gewit.      

Vernieuwing RBB Award

2014

De RBBgroep heeft mij gevraagd voor hen de RBB Award 2014 te ontwerpen. Het is een bronzen mensfiguur geworden dat zich ontwikkeld heeft, gegroeid is en zich nu vernieuwt. Hij laat het oude, de veilige cocon waarin hij tot nu toe geleefd heeft, achter.
Het beeld is geplaatst op een sokkel van eikenhout met een glazen kap. De Award is gewonnen door Staatsbosbeheer met hun "Prachtplekken".
De prijs werd door hen erg gewaardeerd, mede door de gekozen materialen: het eikenhout, de jute van het omhulsel, de kleur van het brons. Ik ben blij dat het op zo"n prachtplek terecht is gekomen.

Pussy Riot

2014

Gegrepen door de heftige reacties na het optreden van Pussy Riot, het nieuws en uiteindelijk de extreme veroordeling heb ik het werk Pussy Riot gemaakt. In mijn gedachten eerst de maskers, later de glazen kast waarin de vrouwen tijdens de rechtszaak werden getoond met hun eigen gezicht, hebben uiteindelijk tot dit werk geleid. In alginaat heb ik een mal op verschillende gezichten gemaakt, deze afgegoten in Acrylic One. Uiteindelijk heb er weer een masker om gebreid, maar het gezicht achter het masker zichtbaar gemaakt.

opgraving

2012

Ik vind vaak dingen in de natuur. Deze keer een dode reiger. Ik wilde er een soort opgraving van maken, een fossiel. Het was lastig om het spannend te maken. Toen vond ik een flexibele buis die net boven de grond uit kwam. Het deed me denken aan een ruggengraat. Dat idee ben ik verder gaan uitwerken. In een grote berg klei heb ik afdrukken gemaakt van voorwerpen. Daar heb ik een polyester schaal op gemaakt. Met pigment  heb ik de schaal een aardse kleur gegeven. Om volume te genereren heb ik een body van purschuim gemaakt en deze in een vorm gezaagd. Daarom heen heb ik alluminiumcement gestreken, waardoor het geheel een steenachtig uiterlijk kreeg. Zo staan er nu 3 grote monolieten. Dit werk is door de curatoren van Reconverse2 in Beringen in België geselecteerd en is daar tentoongesteld van 9-9 tot 11-11-2012.  

draadfigiuur

2014

Draagfiguur

brons2

2013

Een werk van was en natuurlijke materialen gegoten in brons. Dit is een uniek exemplaar.

dansvogel brons

2013

Dit beeld is gemaakt van brons. 
Van natuurlijke materialen heb ik een vogel gemaakt en met was afgewerkt.
hierom heen heb ik een  mal gemaakt. De natuurlijk materialen en de was zijn uitgestookt (de verlorenwasmethode), Daarna is brons in de mal gegoten. Nadat het brons afgekoeld was is de mal verwijderd.
Dit is een uniek exemplaar.

revenge of the frogs

2008

Bij het zien van een dode, platgereden kikker, kwam dit idee, de wraakactie.

vleugels

2010

Ik heb van een schouder van een schaap verschillende afsrukken gemaakt in giethars. Deze heb ik in gaas met elkaar verbonden.

habitat

2009

Dit is de encyclopedie van mijn vader. Hij las er vaak in en was een echte boekenwurm. Hij heeft zijn sporen nagelaten. De gaten geven de indruk dat het papier weer houtachtig wordt. Het lijken wel jaarringen. Sommige delen lijken op het materiaal van een wespennest. Wim Verhagen heeft voor mij een prachtige tafel met een spiegel gemaakt, zodat ook de openingen aan de onderkant zichtbaar zijn. Dit werk heeft op de afstudeertentoonstelling van de opleiding Beeldhouwkunst gestaan. Daar is het geselecteerd voor de Manifesta-tentoonstelling in Beringen (B) tijdens Reconverse2, samen met de opgraving van de toekomst (zie bij Miss Hyacinth).

vikingvrouw

2009

De kop van een vikingschip, een zeeslang, balancerend op het wuivende gras.

wood be

2009

Dit werk is geïnspireerd door cocons. Ze willen zich ontwikkelen, zoeken het hogerop. Het is gemaakt van houtkrullen.
 

figuur

2011

In Neerpelt was een opdracht om een levensgroot model te boetseren en een deel af te gieten (zie blog)

bottenbeestje

2010

Vanuit verschillende botten heb ik een nieuw beestje samengesteld.